Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Çağdaş Drama Derneği'nce organize edilen 27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi, "Yaşayan müze" temasıyla yapılacak.

        Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Müzeler Akademisi'nden otoritelerin yanı sıra yerli ve yabancı müzelerden 450'nin üzerinde katılımcının yer alacağı ve 2-5 Mart tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongrede 28 çağrılı bildiri yer alacak. Müze çalışanları ile öğretmenlerin katılacağı kongrede kuramsal ve uygulamalı anlatımlar olacak.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Aksu Müzesi'nde kongre hazırlıklarını sürdüren Çağdaş Drama Derneği eğitmenleri ile bir araya geldi.

        Kongre kapsamında yapılacak atölye çalışmaları hakkında bilgi alan Altepe, uluslararası bir kongreye daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

        Kültür ve medeniyet kenti Bursa'ya 16 müze kazandırdıklarını ve bu alandaki çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Altepe, "Yaşayan müze konseptindeki uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapmak çok güzel. Avrupa Müzeler Akademisi'nden otoriteler, Tarihi Kentler Birliği ve müzecilik alanında önemli faaliyetler yapan kentlerimizin müzeyle ilgili çalışanları Bursa'da olacak. Açtığımız müzelerde atölye çalışmaları olacak." değerlendirmesinde bulundu.

        - Bursa'daki müzeler dikkatimizi çekiyor

        Kongre için Bursa'ya gelen Çağdaş Drama Derneği eğitmenlerinden Aynur Eğitmen, kentteki müzelerin Ankara'dakilerden daha fazla dikkatlerini çektiğini, fırsat buldukça bu müzeleri ziyaret etmeye geldiklerini belirtti.

        Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 27. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Kongresi'ni Bursa’da yapacaklarını anımsatan Eğitmen, "Müzelerin soyut kavramları somutlaştırdığını, somut ortamda yaşayarak göreceğiz. Drama yönteminden temel olarak yararlanacağız. 28 çağrılı bildirimiz olacak. Kuramsal ve uygulamalı anlatımlar olacak. Kongreye katılanlar, öğretmenler ve müze çalışanları olacak. Bursa'yı ve müzeleri bize açtığı için başkanımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler