Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerin yola döşediği mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 1 Ağustos 2015'te şehit olan Jandarma Komando Er Barış Akkabak, doğum gününde memleketi Antalya'da, adını taşıyan okulda anıldı.

        Serik ilçesindeki Şehit Barış Akkabak İlkokulunda, şehidin doğum günü dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, "Bu vatan uğruna canını seve seve feda eden, bu millet için şehit olanları minnetle anıyoruz. Hepimiz Barış'ı kalbimizde yaşatıyoruz. Allah mekanını cennet eylesin, ruhu şad olsun." dedi.

        Okul öğretmenlerinden Eda Özkan'ın okuduğu "Barış koyun çocukların adını" isimli şiir de programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

        Programın sonunda şehidin dedesi Ramazan Akkabak ile anneannesi Havva Akkabak'a Kaymakam Şimşek ile İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece tarafından çiçek, okul öğretmenleri Dilek Kılıç ve Öznur Onat tarafından da şehit asker adına yazılan şiir verildi.

        Programda Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler