Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu merkezli İstanbul, Bursa ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 16 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 16 şüphelinin savcılık sorgusu sona erdi.

        Eski Mudurnu Belediye Başkanı Metin Soygür'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden, emekli 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Bozdağ, daha önce ihraç edilen öğretmenler Şeyma Tosun ve Ahu Karabağ, öğrenciler Ali Yıldırım ve Onur Kıraç ile Canan Bozdağ tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kişinin arandığı bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler