Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Kilis'te Türk Kızılayı gönüllüleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu kadın işçilere karanfil dağıttı.

        Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil atölyesine giden gönüllüler, sohbet ettikleri kadın çalışanlara karanfil verdi.

        Suriyeli Ayşe Soran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu yeni öğrendiğini söyledi.

        Türkiye'de verilen hakların hiçbirinin Suriye'de kendilerine sunulmadığını ifade eden Soran, Türk hükümeti tarafından sağlanan imkanlar sayesinde ayakta kalmayı başarabildiklerini vurguladı.

        Kadın olmanın farkına Türkiye'de vardıklarını belirten Soran, "Şu anda çok mutluyum. Keşke ülkemizde de böyle şeyler olsaydı. Kadınlara verilen kıymeti Türkiye'de gördük. Suriye'de yaşarken yabancı birinin başka birisine çiçek verdiğini de hiç görmedim." diye konuştu.

        Suriyeli Halime Hatip de Türkiye'de kadınların, haklarına sahip çıktığını dile getirdi.

        Hayatında ilk kez tanımadığı birinden çiçek aldığını kaydeden Hatip, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

        Ülkesindeyken, Türk insanının bu kadar cana yakın olacağını düşünmediğini ifade eden Hatip, "Türkiye'de çok mutluyuz. Bugün de daha çok mutlu olduk. Kadınların günü olduğu için çiçek aldık. Burada kadınların bütün hakları var. Suriye'de hiç hakları yok. Türk hükümeti her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. Bizlerden yardımını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkür ederim." dedi.

        Türk Kızılayı Kilis Şubesi Başkanı Faruk Erdinç ise Türk halkının gelenek, görenek ve adetlerinde en büyük önemin kadına verildiğini vurguladı.

        Gönüllüler, 112 Çağrı Merkezi'ndeki kadın görevlilere de çiçek takdim etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler