Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince açılan kursa katılan 16 kursiyer, okuma yazma öğrenecek olmanın heyecanını yaşıyor.

        Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde açılan okuma yazma kursuna yaşları 28 ile 71 arasında değişen 16 kursiyer kadın katıldı.

        Kursta bir ay boyunca okuma yazma öğretilecek kadınlara eğitimlerinin ardından sertifikaları verilecek.

        Okuma yazma hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen Halise Aydın (71), gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eskiden kız çocuklarının okumasına önem verilmezdi. Bizler de bu anlayış yüzünden okuyamadık. Böyle bir kursun açıldığını duyunca çok heyecanlandık. Başkanımız Enver Yılmaz’dan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

        Köydeki mevcut işlerinden dolayı okula gidemediğini ve okuma yazmayı bu yaşına kadar ertelemek zorunda kaldığını ifade eden Aydın, "61 yaşında Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendim, şimdi de okuma yazmayı öğrenmeye çalışıyorum. Okumanın yaşı olmadığını herkese göstermek istiyoruz." diye konuştu.

        Küçük yaşta evlenmesi nedeniyle ve "kız çocuğu okumaz" anlayışı yüzünden okula gidemediğini söyleyen Havva Kılıç (45) da "Çocuklarımı büyüteyim derken okumayı öğrenemedik. Okuma yazma arzusu hep içimdeydi. Bu kursu araştırdım ve başladım. Böyle önemli bir hizmeti sunanlara teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

        Kurs Öğretmeni Çiğdem Söyler de kursa katılan kadınların azimli olduğunu, böyle giderse hepsinin kısa sürede okuma yazmayı öğrenebileceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler