Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin ayakta kalabilmesi için güçlü yönetimin şart olduğunu belirterek, "16 Nisan'da sandığa giderek Türkiye'nin geleceği için, istikrar için 'evet' oyu kullanacağız." dedi.

        Eroğlu, Uşak Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

        Anayasa değişikliği halk oylaması öncesinde partisince açılan seçim koordinasyon merkezine giden Eroğlu, daha sonra dün vefat eden Kıbrıs Gazisi Mustafa Yılmaz'ın Yücetepe Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

        Bakan Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde DSİ Temel Atma, Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni'nde, hükümetin yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

        Türkiye'nin dev projeleri hayata geçirdiğini belirten Eroğlu, "Yavruvatan Kıbrıs'ın su sorunu teknik açıdan dünyada bir ilk olan projeyle çözdük. Yaklaşık 1 milyar 600 milyon liralık yatırımla 80 kilometre denizin altında boru döşeyerek 477 kilometre ana dağıtım sistemi olan projeyi bitirdik. Bakın boruları zeminden döşemedik, 250 metre derinliğe boruları asarak bunu yaptık. Bütün bunları milletimizin sayesinde yaptık. Eskiden böyle değildi biliyorsunuz, 41 yılda bitmeyen projeler vardı. Biz ne yapıyoruz şimdi, işe başladığımızda bitiş tarihini ilan ediyoruz. İşte bu AK Parti'nin farkı." şeklinde konuştu.

        Ülkenin AK Parti iktidarları öncesinde borç batağı içinde yüzdüğünü, yatırımların durma noktasına geldiğini ifade eden Eroğlu, FETÖ'nün hain darbe girişiminin bu ülkeye diz çöktüremediğini anlattı.

        - "İki başlılığı ortadan kaldıracağız"

        Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

        "Millete hizmet için zamanla yarışıyoruz. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden ekonomiye, tarımdan savunma sanayiye kadar yapılanlar ortada. Hayatın her alanında yatırımlarımız sürüyor. Türkiye'de yanlış bir yönetim sistemi olmasına rağmen bunu başardık. İstikrar olması için güçlü hükümetlere ihtiyaç var. Anayasa değişikliği teklifiyle iki başlılığı ortadan kaldıracağız. Yürütmenin başında sadece cumhurbaşkanı olacak, yetkisi olan cumhurbaşkanı artık yapılan her şeyden sorumlu olacak. Yani cumhurbaşkanına hesap sorulabilecek artık, Türkiye için uygun, mükemmel bir sistem. Türkiye'nin ayakta kalabilmesi için güçlü olması gerek, bunun içinde güçlü yönetim şart. 16 Nisan'da sandığa giderek Türkiye'nin geleceği için, istikrar için 'evet' oyu kullanacağız."

        Uşak Valisi Ahmet Okur ise Türkiye'nin son 15 yılda çok önemli atılım gerçekleştirdiğini ve Uşak'ın bu atılımdan güçlü şekilde yararlandığını söyledi.

        Konuşmaların ardından temel atma gerçekleştirildi, orman köylülerine ORKÖY kredi sertifikaları dağıtıldı.

        - Bakan Eroğlu fidan dikti

        Törenin ardından Eşme ilçesine geçen Bakan Eroğlu, Şehit Mustafa Eğerci İmam Hatip Lisesi bahçesinde "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında fidan dikti.

        Eroğlu, törende, oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşının tümünü okul yapımı için bağışlayan şehit er Mustafa Eğerci'nin annesi Eşe Eğerci ile sohbet etti. Böyle analar oldukça Türkiye'nin hiç kimseye boğun eğmeyeceğini vurgulayan Eroğlu, "Allah tüm şehitlerimizden, onların annelerinden razı olsun. Şehidimizin ağabeyi Kamil kardeşimiz 'Benim kardeşim bu vatan için şehit düştü.' diyerek iş teklifini kabul etmedi." dedi.

        Bakan Eroğlu, daha sonra pazar yerinde düzenlenen "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım" törenine katıldı.

        Eşme Belediyesini de ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra İzmir'e hareket etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler