Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, "Asla milletin iradesine hiçbir kimse çomak sokamayacaktır. Milletin iradesi ile şekillenmiş hükümeti, milletin iradesi ile seçilmiş cumhurbaşkanını kimse başka hesaplarla el değiştiremeyecektir." dedi.

        Kaynak, kentteki Gençlik Merkezi'nde "Gençlerle Buluşma" etkinliğinde yaptığı konuşmada, siyasette birçok görev yaptığını ama kendisini hala gençlik kollarının bir mensubu gibi gördüğünü söyledi.

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine işaret eden Kaynak, "Getirmek istediğimiz cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemizin en önemli gündem maddesidir. Bir parlamenter sistem var, bir de onun yerine inşa etmeye çalıştığımız, egemenliğin asli sahibi olan millete getirdiğimiz milletimizin hangi tercihi yaparsa yapsın başımızın üzerinde olduğunu hep kabul ettiğimiz ama tercihi de onun yapmasına fırsat verdiğimiz bir anayasa değişikliği var." diye konuştu.

        Kaynak, Türkiye'deki parlamenter sistemin milletin egemenliğini ve iradesini hayata tam geçiren bir yöntem olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

        "Şimdi getirmeye çalıştığımız sistemde bir yandan milletin işlerini görecek yani yürütme organını temsil edecek milletin doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Güvenoyunu parlamentodan aramayacak. Milletimiz cumhurbaşkanını seçecek. O cumhurbaşkanı da hükümeti oluşturacak. Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve bakanlarını o belirleyecek."

        Parlamenter sistemde hükümetin TBMM'ye, parlamentoya karşı sorumlu olduğunu, yeni sistemde ise millete karşı yükümlülüğü bulunacağını vurgulayan Kaynak, şunları dile getirdi:

        "Hükümet, cumhurbaşkanı doğrudan millete karşı sorumlu olacaktır. Asla milletin iradesine hiçbir kimse çomak sokamayacaktır. Milletin iradesi ile şekillenmiş hükümeti, milletin iradesi ile seçilmiş cumhurbaşkanını kimse başka hesaplarla el değiştiremeyecektir. Milletimiz kendisi kanun yapsın, kendisi için yapılan kanunları ve hükümetin o kanunlara uygun olup olmadığını denetlemek üzerede bir Meclis seçsin. İşte milletimizin huzuruna getirilen sistem budur."

        Etkinliğe, Ağrı Valisi Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda genç katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler