Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, temsili olarak hazırlanan kına gecesi ile kutlandı.

        Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği tarafından Belediye Sosyal Tesislerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle "Engelsiz Kadın" gecesi düzenlendi.

        Dernek Başkanı Dilek Ümran Öztürk, 8 Mart Kadınlar Günü’nün hafta içine denk gelmesinden dolayı kutlamayı hafta sonuna ertelediklerini söyledi.

        Öztürk, "Kadın denilince akla bizler geliyoruz. Bizler hepimiz anayız, bacıyız, kardeşiz. Bizler bu yüzden değerliyiz." dedi.

        Düzenledikleri geceye şehit annelerini de davet etmek istediklerini ancak acılarını tazelememek adına onları evlerinde ziyaret ettiklerini dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

        "Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Dünya Kadınlar Günü ilk defa bir fabrikada çalışan kadın işçilerin yanarak hayatlarını kaybetmesi üzerine belirlenmiş önemli bir gündür. Bizler bir şeyler yapmak istiyoruz, sizler de vakit harcayarak, fedakarlıkta bulunarak yardım etmeye çalışıyorsunuz. 'Herkes bir engelli adayıdır' diye düşünülmelidir. Güçlü adımlara, güçlü yarınlara sizlerle birlikte adım atmak ve ulaşmak hepimize şeref ve onur veriyor. Bizleri bugün yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum."

        Daha sonra yerel kıyafetler giyen bayanlar tarafından temsili olarak hazırlanan kına gecesi gösterisi sunulurken temsili gelinin eline kına yakıldı.

        Yerel sanatçıların da sahne aldığı gecede etkinliğe katılanlar müzikler eşliğinde oynadı.

        Yöresel kıyafetlerle yöresel oyunlar oynayan 82 yaşındaki Hediye nine ilgi odağı oldu.

        Geceye, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı’nın eşi Gülten Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun eşi Aysel Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Engelsiz Hayat Topluluğu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler