Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Malazgirt'te Sultan Alparslan'ı geri döndürmek istediler başaramadılar. İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'i geri döndürmek istediler başaramadılar. 'Çanakkale'yi geçeriz' dediler Mustafa Kemal ve askerleri 'Çanakkale geçilmez' dedi. Geçemediler. Yetmedi 15 Temmuz'da karşımıza çıktılar, 15 Temmuz'da da Recep Tayyip Erdoğan'a tosladılar." dedi.

        Çelik, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Gökdere Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye devamlı bir saldırı olduğunu söyledi.

        Türkiye'ye saldıranların dün başarılı olamadıklarını, bugün de olamayacaklarını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

        "Terörle, darbelerle, savaşla, ekonomide ayak oyunlarıyla saldırıyorlar bize. Başarılı olamadılar, olamayacaklar inşallah. Dün de başarılı olamadılar, biliyorsunuz. Malazgirt'te Sultan Alparslan'ı geri döndürmek istediler başaramadılar. İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'i geri döndürmek istediler başaramadılar. 'Çanakkale'yi geçeriz' dediler Mustafa Kemal ve askerleri 'Çanakkale geçilmez' dedi. Geçemediler. Yetmedi 15 Temmuz'da karşımıza çıktılar, 15 Temmuz'da da Recep Tayyip Erdoğan'a tosladılar."

        - "Hollanda'da yaşanan vahşeti bütün dünya izledi"

        Çelik, Hollanda'da dün yaşananlara da değinerek, şöyle devam etti:

        "Dün Avrupa'da, Hollanda'da yaşanan vahşeti bütün dünya izledi. Şimdi ben burada kendim değil Türkiye'nin önemli şairlerinden biri olan Abdurrahim Karakoç'un inanıyorum ki siz de dikkatle dinleyeceksiniz... Dün biliyorsunuz vatandaşlarımıza köpeklerle saldırttılar. Bakın ne diyor Abdurrahim Karakoç; 'İnsan kaçarsa itler saldırır emmi/Dik duran insan iti yıldırır emmi/Hele bir yiğitçe hücum eyle de gör/İtler de sahibi de çıldırır emmi.' Biz bu itleri aziz millete saldırtanlara 16 Nisan'da gerekli cevabı Allah'ın izniyle vereceğiz. Bursa olarak da Türkiye olarak da üzerimize düşeni yapacak mıyız? Bugün bizim üzerimize. Cumhurbaşkanımıza 'Tek adam' diyorlar. Yanlış söylüyorlar, o tek adam peşinde koşan bir lider değil, o dik adam dik."

        - "Hep ülke, ay yıldızı bayrak dedik"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da bugün burada Bursalılarla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

        Bursalılarla büyük Türk milletiyle gurur duyduklarını dile getiren Müezzinoğlu, "AK Parti kurulduğu günden bugüne hep milletimizle var oldu. Hep sizle beraber oldu." ifadesini kullandı.

        Müezzinoğlu, Bursa'nın, kurulduğu günden bu yana AK Parti'ye ve onun kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Biz kurulduğumuz günden bu güne hep millet dedik. Onun için gece gündüz demeden çalıştık hep daha iyinin, güzelin, mükemmelin peşinde koştuk. Hep ülke, ay yıldızı bayrak dedik. Hep milletimizin ve ülkemizin yanında olduk, Bu ülke, millet, muasır medeniyet sevi̇yesi̇nin en yükseğine yakışır dedik. Bu anlamda Bursa hep yanımızda oldu. Biz de hep Bursa'nın yanında olduk. Allah'a şükürler olsun ki Bursa'nın her alanda gelişmesinin, daha ileriye gitmesinin yanında olduk. Bugün Osmangazi Köprüsü'nden sonra Gemlik ve Bursa arasındaki otobanı da açtık. Bursa'mız artık İstanbul'a bir saatlik mesafede oldu. Bursa'mıza hayırlı uğurlu olsun. Son derece modern Ali Osman Sönmez Hastanesinin temelini attık. Şehir hastanemiz hızla ilerliyor. Bursa, gerek Ali Osman Sönmez Hastanesi gerekse şehir hastanemiz tamamlandığında, Bursalılara en ideal hizmetleri sunan bir kent olacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler