Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari'de 52 sivil toplum kuruluşu, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını protesto etti.

        Hakkari'de 34 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Hak ve Dayanışma Platformu (HAK-DA) ile Yüksekova Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Heyeti'nin 18 üyesi, Hollanda'nın, Bakanlar Çavuşoğlu ile Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

        Eski Valilik binası önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan HAK-DA Platformu Sözcüsü Nihat Gür, Türkiye'ye karşı oluşturulan şer ittifakının niçin bu kadar alçaldığını bildiklerini ve bunlara karşı inançla durduklarını söyledi. Gür, "Bu bilincin sorumluluğunda haçlı ittifakına karşı, ümmetin tüm kavimleri birlik olmalıdır. Bu birlik, Avrupa ve dünyanın her yerindeki Müslümanlar içinde sorumluluk olarak görülmelidir. Almanya ile başlayan Hollanda ile zirve yapan karanlık zihniyetin aslında kendi değerler putunu yemekte olduğuna şahitlik etmekteyiz. Demokrasi diyen, kadın hakları diyen batı uygarlığının maskesi düşmüş, bizim bildiğimiz ama kabul etmedikleri gerçek yüzleri ifşa olmuştur." diye konuştu.

        Bakan Kaya'ya yapılan çirkin ve edepsiz tavrı lanetlediklerini aktaran Gür, şöyle devam etti:

        "Sayın Bakan öncelikle bir kadın olarak Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. Nazi artığı Hollanda, tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, uluslararası diplomasi ahlakına ve kadın haklarına ne kadar değer verdiğini batı uygarlığı adına göstermiştir. Bu minvalde, kendini demokrasinin beşiği gören batı uygarlığının adım adım battığını ve tükendiğini görmekteyiz. Haçlı ittifakının bu düşmanlığı sadece Türkiye ile sınırlı değildir. Bu düşmanlığı ve ittifakı bizler Endülüs'te, Kudüs'te, Anadolu'da, Mezopotamya'da yaptıkları katliamlardan tanıyoruz ama onlar da bizi Eyyübilerden, Selçuklulardan, Osmanlı'dan çok iyi tanırlar. Nazi zihniyetli haçlı ittifakı bilmeli ki bu düşmanlıkları yenilgilerinin tekerrüründen başka bir şey olmayacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler