Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana’nın Ceyhan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10’u tutuklu 29 öğretmen hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15’er yıl hapis cezası istenen iddianame mahkemece kabul edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddia edilen Ceyhan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenlerle ilgili soruşturma tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, tutuklanan ve meslekten ihraç edilen öğretmenler Ali K, Bahattin S, Durmuş T, Fatih S, Gökhan D, Mahmut D, Mikail K, Yasin A, Yusuf K. ve Zekeriya D. ile tutuksuz 19 öğretmen hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis istemiyle iddianame hazırladı.

        Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

        İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı FETÖ/PDY'nin yapısı ve hiyerarşik işleyişi ile ilgili bilgilendirme raporu ile sanıkların savunmalarına yer verildi.

        Bank Asya’da hesabı bulunan, Zaman gazetesine abone olan ve evinde 1 dolar bulunan tutuklu öğretmen Durmuş T. savunmasında, 26 yıllık öğretmen olduğunu söyledi.

        Durmuş T, evinde ele geçirilen 1 dolarla ilgili “Dayımın oğlunun düğününde gelin inerken üzerine 1 dolar serpildi. Kızlarım da bu parayı alıp hatıra olarak saklıyordu. Ele geçirilen doların F serisi olduğunu, evimde 1 doların olduğunu da bilmiyordum. Çocuklarım, doları eski bir fotoğraf makinesinin kutusunda himaye ediyorlarmış.” ifadesini kullandı.

        Diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler