Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 16 Nisan'daki referanduma ilişkin, "Referandumda bütün mazlumları sesi, gözü, kulağı bizde olacak. 16 Nisan referandumunda 'hayır' çıkarsa bütün dünya mazlumları ve mağdurlarının umudu kaybolacak." dedi.

        Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen istişare, değerlendirme ve referandum sürecine destek programına katılan Sözen, Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Kürt sorununun bulunmadığını, Kürtlerin terör örgütü PKK gibi bir sorununun olduğunu söyledi.

        Konuşarak çözülemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını belirten Sözen, şunları kaydetti:

        "Fakat terör örgütü PKK, Kürtlerin, Zazaların ve Arapların başına musallat olmuş, Amerika, İsrail, Almanya, Fransa ve Belçika'nın maşalığını ve taşeronluğunu yapmaktadır. 35 yıldan beridir başımıza musallat olan terör örgütü PKK, Kürt ve Zaza kökenli ile sivil ve savunmasız 6 binin üzerindeki vatandaşımızı katletmiştir. Bunun dışında bin 750 korucumuzu şehit, 3 binin üzerinde korucumuzu da gazi etmiştir. Gördük ki aklını, beynini, namusunu ve şerefini kiraya vermiş."

        Hollanda'nın son günlerdeki skandal tavırlarına da değinen Sözen, meselenin sadece AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, Türkiye'nin meselesi olduğunu vurguladı.

        Türkiye'nin önünde çok önemli bir referandum süreci bulunduğuna işaret eden Sözen, "Bu referandum sürecinde oylarımızı sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kullanmayacağız. Referandumda bütün mazlumların sesi, gözü, kulağı bizde olacak. 16 Nisan referandumunda 'hayır' çıkarsa bütün dünya mazlumları ve mağdurlarının umudu kaybolacak." şeklinde konuştu.

        Program basına kapalı devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler