Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında rütbeli polislerin abisi olduğu öne sürülen zanlının da bulunduğu 2 kişi tutuklandı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen öğretmen Ş.Y. ve doktor H.A.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 2 zanlı, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılar, "FETÖ üyesi olmak ve örgütün şifreli haberleşme programını kullanmak" gerekçesiyle tutuklandı.

        Ş.Y'nin, rütbeli polislerin abisi olduğu öne sürüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler