Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Başkentte, Mamak Belediyesi tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

        Mamak Eski Pazar Alanı'nda düzenlenen etkinlik, Ankara Seymen Kulübü Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

        Etkinlikte, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı mevziler, sahra hastaneleri, komutanlık çadırları, kullanılan silahlar ve topların bulunduğu 5 bin metrekarelik açık alanda, 250 kişilik kadro tarafından Çanakkale Zaferi canlandırıldı.

        Programda Mamak'taki okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini aldı.

        Etkinlikte konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çanakkale Savaşlarının tarihin en büyük zaferlerinden birisi olduğunu söyledi.

        Her milletin tarihinde zaferler bulunduğunu, ancak Çanakkale Zaferi'nin bunlardan farklı olduğunu belirten Akgül, Çanakkale'nin, bir zaferin ötesinde bir destan olduğunu vurguladı.

        Belediye Başkanı Akgül, şöyle konuştu:

        "Çanakkale'yi hiç bir zaman unutmadık, unutturmayacağız da inşallah. Çanakkale ruhu hiç bitmeyecek, geçmişte de kalmayacak. Çanakkale'ye bizleri bitirmek adına gelen emperyalist güçler, devletler bugün de farklı şekillerde bu mücadelelerine devam ediyorlar. Belki savaşla değil, belki uçakla, tankla, topla değil ama gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse kendi içimizde bizi birbirimize düşürme metodu ile bu mücadelelerine devam ediyorlar. 102 yıl önceki mücadele neyse, bugünkü mücadele de aynı, sadece şekil değiştirmiş. Onun için bizim ve gençlerimizin bu Çanakkale ruhunu hiç kaybetmememiz gerekiyor.

        Bizler Avrupa'nın, Amerika'nın ne olursa olsun devletlerarası ilişki ise ilişkilerde karşılıklı menfaat doğrultusunda ilişkilerimiz devam edecek ama bize bir tahakküm kurmaya kalkarlarsa, bize bir baskı ile bir şeyler yaptırmaya kalkarlarsa, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi bu millet hiçbir zaman bunu kabul etmedi, etmeyecektir."

        Mamak Kaymakamı Ali Mantı ise milletin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, birlik ve beraberlikten rahmet doğacağını dile getirdi.

        Mantı, "İnşallah bu millet ebedi olarak başı dik, hür bir şekilde bu dünyadaki yerini alacak, mazlum milletlerin önünde ona lider olmaya devam edecektir. Allah bu milleti ebediyen korusun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler