Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan sanayicilerin katılımıyla düzenlenen "Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi" başladı.

        Havacılık ve uzay sanayinin yerlileşme sürecine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen zirvenin açılışı Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

        Savunma Sanayi Müsteşarı Bilal Aktaş, açılışta yaptığı konuşmada, savunma sanayisinin tabana yayılması konusuna büyük önem verdiklerini söyledi.

        Bu tür etkinliklerle sanayicilerle buluşmanın önem taşıdığını vurgulayan Aktaş, kendine has bir müsteşarlık olmalarından ötürü bir takım avantajlarının bulunduğunu belirtti. Aktaş, yaklaşık 600 kişilik bir organizasyonun savunma sanayisinin nasıl geliştirilebileceği üzerine sürekli kafa yorduğunu, diğer kurumlardan farklı olarak imzaladıkları her sözleşmenin içerisine nelerin yerli olması gerektiğini yazdıklarını anlattı.

        Zirvede ASELSAN, TAI/TUSAŞ, ROKETSAN, THY Teknik, MKEK, TÜBİTAK, SAGE, HAVELSAN, TEI, ASPİLSAN, İşbir Elektrik, Alp Havacılık, FNSS, Nurol gibi savunma, havacılık ve uzay sanayinin önde gelen firma ve kurumlarının yanı sıra Gaziantep ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'dan sanayicilerin ürettikleri ve yerlileştirmek istedikleri ürünler sergilendi.

        Silahlar ile silah üretiminde kullanılan bazı ekipmanların sergilendiği zirvede, vatandaşların silah stantlarına ilgisi dikkati çekti.

        "Savunma ve Havacılıkta Yerlileşmenin Stratejik Önemi", "Türkiye'de Savunma ve Havacılığın Gelişimi ve KOBİ'ler" konulu panellerin, teknik sunumların ve ikili görüşmelerin gerçekleştirileceği zirve, yarın yapılacak organizasyonlarla sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler