Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu 2012'de ödeyerek yollarına devam ettiklerini belirterek, "Bunun siyasi okunuşu, milliyetçilik ve vatanseverliktir. Bugün bunların lafını edenler var biz ise uygulayıcısız." dedi.

        Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Yazıcı, AK Parti'nin yapamayacağı hiçbir vaatte bulunmadığını söyledi.

        Gece gündüz demeden yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yaptıklarını anlatan Yazıcı, Türkiye'nin hızla büyümeye devam ettiğini vurguladı.

        Yazıcı, AK Parti'nin siyasi yelpazede duruşunu çok güçlü bir yere oturtan bir parti olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de birçok siyasi parti var. Biz milletin durduğu yerde duran bir partiyiz. Millet merkezdedir, biz de oradayız. Hedef kitlemiz 80 milyonun tamamıdır.'' diye konuştu.

        Parti olarak hiç kimseyi dışlamadıklarını anlatan Yazıcı, yol haritalarını milletin belirlediğini aktardı.

        İlk kuruldukları günden bu yana aydınlığa açık, karanlığa kapalı olarak hareket ettiklerine işaret eden Yazıcı, her şeyin Türkiye için olduğuna vurgu yaptı.

        2002'de Türkiye'nin durumunun herkes tarafından bilindiğini anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

        "Türkiye, biz iktidara geldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borcu olan bir ülkeydi. IMF'nin işlevini herkes az çok biliyor diye düşünüyorum. IMF adına Türkiye'ye gelenler olurdu ve birinci sırada haber olurdu. Şimdi böyle bir şey var mı? Milletin desteği, güven ve istikrarla Türkiye'yi bu sorunlardan ayrıştırdık. 2012 yılında da IMF'ye olan borcumuzu ödedik ve yolumuza devam ediyoruz. Bunun siyasi okunuşu, milliyetçilik ve vatanseverliktir. Bugün bunların lafını edenler var biz ise uygulayıcısız.''

        Ülkenin büyümesi için gereken her adımı attıklarını aktaran Yazıcı, anayasa değişikliğinin de bunun bir parçası olduğunu dile getirdi.

        Anayasa değişikliği paketini 16 Nisan'da Türk milletinin oyuna sunacaklarını anımsatan Yazıcı, bazılarının bu değişikliği farklı yöne çektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler