Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, devletin batıya göre gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla 23 ilde uygulamaya başladığı "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Muş'ta 45 proje başvurusunun yapıldığını bildirdi.

        Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın Cazibe Merkezleri Programı'nı ilan etmesinin ardından yatırım ve istihdam hedefine katkıda bulunmak amacıyla tanıtım faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

        Bu kapsamda Muş'a en üst düzeyde nitelikli başvurunun yapılmasını sağlamak amacıyla 19 Kasım 2016'da İstanbul Tekstil Kent'te Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini aktaran Yavuz, 12 Ocak 2017'de İzmir Ege İhracatçılar Birliğinde yıllık ciroları 1 milyar liranın üzerinde olan tekstil sektöründeki yatırımcıların katıldığı toplantıda, Cazibe Merkezleri Programı'nın detayları hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.

        - "7 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor"

        İzmir toplantısının ardından Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldiklerini vurgulayan Yavuz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

        "Bu toplantıda Muş Yatırım Ortamı ve Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgilendirmede bulunduk. İzmir ve Uşak’ta zamanı etkin kullanmak ve daha çok yatırımcıya ulaşmak amacı ile MÜSİAD İzmir ve Uşak şubelerinin yönetim kurulları ve iş adamlarına da bilgilendirmeler yaptık. Son olarak 14 Şubat 2017'de Gaziantep ve Muş MÜSİAD şubelerinin Gaziantep’te ortaklaşa düzenlediği programa katıldık. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilk etapta sabit yatırım tutarı toplam 450 milyon lira olan 45 proje sunuldu. Bu projelerde 7 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler