Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, halk oylamasıyla ilgili, "Biliyoruz ki bu siyasi bir mesele değil, bu sebeple milyonları sürükleyen entelektüel birikimi üst düzeyde olan konfederasyonumuz bu süreci anlatmalı. Parlamenter hükümet sistemi yerine cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliklerini anlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalçın, Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret ederek, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

        Ziyarette konuşan Yalçın, ülkenin referandum sürecine girdiğini, neden "evet" dediklerini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "Biliyoruz ki bu siyasi bir mesele değil, bu sebeple milyonları sürükleyen entelektüel birikimi üst düzeyde olan konfederasyonumuz bu süreci anlatmalı. Parlamenter hükümet sistemi yerine cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliklerini anlatacağız. Bizler sabit gelirli vatandaşlarız. Biliyoruz ki güçlü iktidarlar ülkemizde görev yaparsa bizlerin refah düzeyi, milli geliri artacaktır. Ancak koalisyon hükümetleri gelirse aldığımız maaş bile düşecektir. Bu sebeple 'evet' diyoruz. 81 ilimizi ve ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Aynı zamanda 100 bin kitapçık dağıtarak halkımıza çalışmalar hakkında bilgiler veriyoruz.”

        Belediye Başkanı Sami Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “16 Nisan referandum süreci, siyasi bir hareket değil, ülkemiz için milattır. Bu ülkenin gelişmesi için her vatandaşımızın ‘evet’ diyeceğine inanıyorum. Farklı siyasi görüşlere sahip olan insanlar dahi ülkenin geleceğine katkı sağlamak için 'evet'te birleşecektir. Tüm Avrupalı devletlerin takındığı tavır ortada, bizim güçlü olmamızı istemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Aydın, günün anısına Ali Yalçın’a tablo hediye etti.

        Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Sivas Valisi Davut Gül'ü de makamında ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler