Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Londra'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'u telefonla arayıp taziyelerini iletti. Işık, "Bu saldırı terörün masum insanları hedef alan hain ve acımasız yönünü bir kez daha teyit etmiştir. Terör dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm insanlığın ortak düşmanı ve küresel bir tehdittir. Benzer saldırıların hedefi olmuş bir ülke olarak acınızı derinden hissettiğimizi ve paylaştığımızı vurgulamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

        Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Işık, İngiliz mevkidaşı Fallon ile yaptığı telefon görüşmesinde, Westminster bölgesinde meydana gelen terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, taziyelerini iletti.

        Saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Işık, şu ifadeleri kullandı:

        "Bu saldırı terörün masum insanları hedef alan hain ve acımasız yönünü bir kez daha teyit etmiştir. Terör dil, din, ırk ayırt etmeksizin tüm insanlığın ortak düşmanı ve küresel bir tehdittir. Benzer saldırıların hedefi olmuş bir ülke olarak acınızı derinden hissettiğimizi ve paylaştığımızı vurgulamak istiyorum.

        Bugüne kadar olduğu gibi terörün her türlüsüne karşı Birleşik Krallıka gereken desteği vereceğimizin ve terörle mücadelede birlikte hareket etmeye devam edeceğimizin altını çiziyorum."

        Fallon ise Işık'a, "Taziyeniz için teşekkür ederim. Siz de benzer saldırılara maruz kaldınız neler hissettiğimizi yakından bilirsiniz. Terörle mücadelede işbirliğimiz sürecek. Türkiye ile paylaştığımız ve inandığımız değerleri bu terör saldırıları ve terör örgütleri asla yenemeyecek." yanıtını verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler