Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Son 15 yılda kurulu gücünü 80 bin megavata çıkaran Türkiye, enerji konusunda iddiaları büyük bir ülke ve sektörle ilgili bir sözünün olmaması mümkün değil." dedi.

        Şahin, 13. Petroleum İstanbul 2017 Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın 250'den fazla sektör temsilcini buluşturan büyük bir organizasyon ve Türkiye'nin enerji konusuna verdiği önemin bir yansıması olduğunu söyledi.

        Enerjinin özellikle sanayi devriminden sonra tüm savaşların, diplomasinin, politikanın ve entellektüel faaliyetlerin ana konusu haline geldiğini belirten Şahin, "Enerjide dışa bağımlı ülkelerden biriyiz. Bu bir anlamda dezavantaj, bunu kabul etmek lazım ancak şunu da görüyoruz ki gelişmiş birçok ülke bizden çok daha kıt enerji kaynaklarına sahip olmasına rağmen büyük ilerlemeler sağlamış, alternatif imkanlar kullanılıyor ve Türkiye de bunu zorluyor. İnşallah bu alanda çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Türkiye son 15 yılda kurulu gücünü 30 bin megavattan 80 bin megavata çıkarmayı başardı. Türkiye enerji konusunda iddiaları büyük bir ülke ve sektörle ilgili bir sözünün olmaması mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

        Enerji Yayın Grubu Başkanı Sertaç Komsuoğlu da Petroleum İstanbul'un sadece bir fuar olmadığını, sektör temsilcilerinin buluştuğu bir aile platformu olduğunu dile getirdi.

        Enerji Fuarcılık Organizasyon AŞ Üst Yöneticisi Mustafa Akıncı da 20 yıl önce açılan ilk fuarda, sektör temsilcilerinin 3 bin metrekare alanda buluştuğunu, şu anda ise 60 bin metrekare alanda 250'den fazla katılımcıyla büyük bir organizasyon haline geldiklerini söyledi.

        Petrol, LPG, madeni yağ sektöründen ulusal ve uluslararası düzeyde temsilcilerin bir araya gelerek, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştıkları fuar, 2 Nisan'da sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler