Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Samsun'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde meydanları dolduran Samsunlulara gösterdikleri ev sahipliği nedeniyle şükranlarını sundu.

        Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mart Salı günü Samsun'da toplu açılış törenine katıldığını anımsattı.

        İstiklal Harbi'nde Samsun'un yaktığı bağımsızlık meşalesiyle tüm ülkenin aydınlandığına dikkati çeken Kılıç, ikinci istiklal mücadelesi olan 15 Temmuz'da da Samsunluların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla ihanetin önünde bir kale gibi durarak, demokrasi ve hürriyetin yılmaz savunuculuğunu yaptıklarını belirtti.

        Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

        "28 Mart'ta meydanları doldurarak aynı haykırışla Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılayan, gösterdikleri ev sahipliği ile göğsümüzü kabartan aziz Samsunlu hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. O gün meydanlardan dalga dalga yükselen ses göstermiştir ki aziz hemşehrilerim bugüne dek girdiğimiz her seçimde yoğun teveccühleri ile bizleri nasıl onurlandırdı ise 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında da istikrar, istikbal ve istiklal için 'evet' diyecektir. İlk istiklal harbimizin meşalesinin yakıldığı, ülkeyi işgal eden karanlığın def edildiği Samsunumuz, güçlü Türkiye yolunda inanıyorum ki yine bir ilk adım ve yine hakikatli bir besmele olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize teşrifleri sırasında göstermiş oldukları yoğun ilgi, samimiyet ve misafirperverlikleri sebebiyle evlatları olmaktan gurur duyduğum Samsunlu hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyor, hepsini saygı ve muhabbetle selamlıyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler