Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

        7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütüne" üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 4'ü tutuklu 10 sanık ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

        Soruşturma sürecinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden eski Bilgi İşlem Merkezi personeli tutuksuz sanık Y.K, 17-25 Aralık sürecinden önce cemaat toplantılarına katıldığını ancak daha sonraki süreçte yer almadığını öne sürdü.

        Y.K, savcılıkta sohbette katılanlara yönelik verdiği ifadeyle ilgili de "10 gün gözaltında kaldıktan sonra psikolojim bozulmuştur. Yönlendirmeler nedeniyle dosyada geçen isimleri söyledim." dedi.

        Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak'ın, diğer sanık İsmail H'nin telefonuna "ByLock" yüklediğini beyan ettiğini hatırlatması üzerine Y.K, "Ben yüklemedim, sohbet toplantılarındaki ismini hatırlamadığım öğretmen yükledi. Gözaltında bulunduğum sürede psikolojim bozulmuştu. O nedenle bu ifadeleri verdim. ByLock üzerinden kimseyle görüşmedim. Yükledikten sonra içeriğini beğenmeyip sildim." şeklinde konuştu.

        Başkan Kumhak'ın ifade belgesini imzalayıp imzalamadığını sorması üzerine sanık Y.K, imzalamadığını söyledi. Dosyada yer alan savcılık ifade tutanağındaki imzanın gösterilmesi üzerine Y.K, uzun süre gözaltında kaldığı için hatırlamadığını öne sürdü.

        Tutuksuz sanıklar A.D, İ.K, M.K. ile tutuklu sanıklar İsmail H. ve Arslan B. örgütle herhangi bir bağlarının olmadığını iftiraya maruz kaldıklarını iddia etti.

        Tutuklu sanıklar Cihan K. ve Erhan G. de "ByLock" kullanmadıklarını, programın delil sayılamayacağını savundu.

        Cumhuriyet Savcısı Berekat Aksoy, Y.K'nin yanıltıcı ve çelişkili beyanda bulunması nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinin oluşmadığının anlaşılması nedeniyle tutuklanmasına, tutuklu sanıklar İsmail H. ve Arslan B'nin tahliyesine, diğer tutuklu iki sanığın tutukluluğunun devamına, adli kontrol hükümlerinin de iki sanık hakkında kaldırılmasına, duruşmaya gelmeyen sanıklar Halil İbrahim Abir ve Şamil Olgaç'ın yakalanmasının beklenmesine karar verilmesini talep etti.

        Sanık avukatları da atılı suçlamaların gerçekleşmediğini belirterek, müvekkillerinin suçsuz olduklarını savundu.

        Kumhak, Y.K'nin tutuklanması talebinin reddine, tutuksuz sanıklar Mecit K. ile İbrahim K'nin haklarındaki yakalama emrinin kaldırılmasına, tutuklu sanıklar İsmail H. ve Arslan B'nin tahliyesine, Erhan Gümüş ile Cihan Kara'nın tutukluluğunun devamına, ayrıntılı ByLock raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler