Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'un Bulanık ve Korkut ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonda 2 zanlı gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet gösterdiği, terörist cenazelerinde devlet aleyhine konuşmalar gerçekleştirdiği ve örgütü övücü söylemlerde bulunduğu tespit edilenlere yönelik çalışma yürüttü.

        Bulanık ilçesinin Rüstemgedik Belde Belediyesi binası ve eklentilerinde 29 Mart'ta yapılan aramada, 11 masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, notebook, tablet bilgisayar, 7 harici disk, 3 disket, 2 CD, 7 cep telefonu, 3 SIM kart, 2008 yılı baskılı 7 Sızıntı dergisi, 2 Özgür Gündem gazetesi ve Azadiye Welat isimli gazete ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlının adli makamlardaki işlemleri sürüyor.

        Korkut'un Karakale köyü ve civarında, ailelere çocuklarını terör örgütü PKK/KCK'ya göndermeleri konusunda propaganda yaptığı tespit edilen bir zanlı gözaltına alındı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler