Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Almanya olarak, Hollanda olarak, PKK olarak, DEAŞ olarak, FETÖ olarak karşınıza çıkarız' diyorlar. Biz şimdi onlara tarihi bir cevap vereceğiz." dedi.

        Bakan Soylu, Taşköprü ilçesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

        Türkiye'nin yıllarca terbiye edilmeye çalışıldığını belirten Soylu, "İstemediler ki zengin olalım, istemediler ki hür olalım, istemediler ki ayaklarımızın üzerinde duralım, istemediler ki dünyaya söylediğimiz söz hüküm olsun. Hep arkamıza dönüp bakalım istediler, 'Acaba bir darbe olur mu?' Hep arkamıza dönüp bakalım istediler, 'Acaba bir 28 Şubat olur mu?' Hep endişeli olalım istediler." ifadesini kullandı.

        Türk milletinin 16 Nisan'da gereken cevabı vereceğini dile getiren Soylu, "Almanya olarak, Hollanda olarak, PKK olarak, DEAŞ olarak, FETÖ olarak karşınıza çıkarız' diyorlar. Biz şimdi onlara tarihi bir cevap vereceğiz. Çanakkale'de kurtuluş mücadelesinde hangi cevabı verdiysek, bu ülkede sandıklarda 1960'tan sonra 65'te hangi cevabı verdiysek, 1980'den sonra hangi cevabı verdiysek, 28 Şubat'tan sonra 2002'de hangi cevabı verdiysek." diye konuştu.

        Soylu, 16 Nisan'ın sadece 18 maddelik bir halk oylaması olmadığına dikkati çekerek, "7 Haziran'da hükümet kurulamadı. Herkes avuçlarını okşuyordu. Ne dediler. 'Yapın enayiler, üçüncü köprüyü yapın, biz almasını biliriz' dediler. 'Yapın havalimanını, bölünmüş yolları, şehir hastanelerini, biz almasını biliriz." diye konuştu.

        Bir taraftan da yüzde 10'un üzerine çıkınca afralarından, tafralarından, fiyakalarından geçilmeyenlerin bulunduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

        "Korkutarak oradaki kardeşlerimizden oy istediler. Musluklardan kan akıttılar. 'Eğer oy vermezseniz kan akıtırız' diyerek oy istemeye çalıştılar. Bir kısmını da 'Aman bundan sonra böyle bir şey olmayacak' diyerek kandırıp oy istemeye çalıştılar. Yüzde 10'u geçtiler. Tek başına iktidara gelemeyince, hükümet kurulamayınca fiyakalarından geçilmedi. 'Bundan sonra Doğu, Güneydoğu'da bizim borumuz öter' dediler. Birisi 'T.C'yi tükürüğümüzle boğarız' dedi. Şimdi hak ettiği yerde, kodeste. Kendi tükürüğü ile orada baş başa kalsın.

        Birileri de dağa çıkıp özerklik ilan edeceğini savundu. Demokrasiyi istismar etmek ve bu ülkede kardeşliği bozabilmek için Cizre'de, Muş Varto'da, Yüksekova'da, Nusaybin'de özerklik ilan edeceklermiş. Madem o kadar cesurdunuz, hadi bakalım bugün o lafları söyleyin. Nusaybin orada duruyor, ben geçen gün oradaydım. Geçen gün Kızıltepe'deydim. Diyarbakır Silvan'daydık, Şırnak'taydık. Buradaki ay-yıldızlı bayraklar nasılsa orada da ay-yıldızlı bayrağımızla milli birliğimizi, kardeşliğimizi anlattık. Madem o kadar cesurdunuz, özerkliği ilan ediyordunuz, hadi bugün ilan edin de görelim. Boyunuzun posunuzun ölçüsünü alalım da ne olduğunuzu bir anlayın bakalım."

        Bakan Soylu, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, "Terörle, milletimizin iradesi ve kararlılığıyla, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıyla, hükümet üyesi arkadaşlarımızla hep birlikte büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Hepsi üzerimize gelsinler. DEAŞ, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda, İsviçre, her birisi topyekun, hep beraber gelsinler. Bilsinler ki bize Taşköprü yeter." dedi.

        Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, tesislerin açılışı yapıldı.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler