Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "15 Temmuz milletin aklını başına getirdi. 15 Temmuz'da gördük ki ülkede büyük bir sorun var. Eğer başta aklıselim birisi olmasaydı ülke neredeyse yıkılıyordu." dedi.

        Kuzu, Korkut Ata Üniversitesi'nde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Anayasa Konferansı" nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihi boyunca 65 hükümetin kurulduğunu söyledi.

        Normalde 4 yılda bir seçim olduğu düşünüldüğünde bugün Cumhuriyetin 267. yılını kutlanmasının gerektiğini dile getiren Kuzu, "Koalisyonlar kötü müydü, evet çok kötüydü. Seçime gittik. En çok oy alana hükümeti kur dediler. Yanına iki partiyi alıyor ve bakanlıkları paylaştırıyor. Biri diyor ki 'Benim 20 vekilim var 10 bakanlık istiyorum'. Diğeri 'Benim 40 vekilim var ben 20 bakanlık istiyorum' diyor etti 30. Başbakan da 20 tane isterse etti 50. Toplam 25 bakanlık var talep edilen 50. Başbakan alıyor eline makası bir bakanlıktan 4 tane bakanlık çıkarıyor. Meteoroloji Bakanlığı bile vardı. Bugün 25 bakanlık var o bile fazla. ABD'de 340 milyon insan var 12 bakanlık var." diye konuştu.

        Koalisyonların sadece Türkiye'yi değil birçok Avrupa ülkesini de batırdığını dile getiren Kuzu, "Fransa'da 70 yılda 104 hükümet kuruldu. Yarı başkanlık sistemi geldi kurtuldular. İtalya'da seçime 286 parti katıldı. 2015'te bir karar aldılar. Yüzde 40'ı bulan hükümeti kurar dediler. Eğer ki yüzde 40'ı bulan olmazsa en fazla oyu alan iki parti tekrar oylamaya gider dediler. Bu, bizim getirmek istediğimiz sistemin parlamenter hali." ifadesini kullandı.

        Kuzu "15 Temmuz herkesin aklını başına getirdi. 15 Temmuz'da gördükki ülkede büyük bir sorun var. Eğer başta aklı selim birisi olmasaydı ülke neredeyse yıkılıyordu. Düşünsenize 7 Haziran'da bir koalisyon hükümeti kurulduğunu. Sayın Devlet Bahçeli, bir sistem değişikliği önerdi, doğru olanı yaptı ve bizim eksikliğimizi fazla fazla tamamladı. Büyük bir hizmete vasıla oldu. Tarih Devlet Bey'i bir köşesinde en güzel şekilde yazacaktır." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler