Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - "Mektuplardan Bir Gönül Projesi'' ile 3 yıldır mektuplaşan Şırnak ve İstanbul'daki öğrenciler bir araya gelecek.

        Silopi'nin Çukurca Ortaokulunda 4 yıl boyunca yaptığı başarılı çalışmalar, öğrenci ve ilçedeki kadınlarla kurduğu diyalog sayesinde 2013'te ''yılın öğretmeni" seçilen beden eğitimi öğretmeni Pınar Demiray, İstanbul Bahçelievler Mustafa Kemal Ortaokuluna tayin olmasının ardından Silopi ve İstanbul'daki öğrencileri arasında bağ oluşturdu.

        Demiray'ın uygulamaya geçirdiği proje kapsamında 3 yıldır her iki okuldaki öğrenciler birbirlerine mektup yazıyor ve çeşitli hediyeler gönderiyor. Silopi'deki öğrencilerin mektuplaştıkları akranlarıyla tanışarak İstanbul'u görmelerini arzulaması üzerine Demiray, durumu Silopi ve Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüklerine iletti.

        Öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle 8 Mayıs'ta İstanbul'da buluşacak.

        Bahçelievler Mustafa Kemal Ortaokulunda görev yapan Pınar Demiray, ziyaret ettiği eski okulundaki öğrencilere 8-12 Mayıs'ta kendilerini İstanbul'da ağırlayacakları müjdesini iletti. Öğrenciler ise İstanbul'a gidecekleri için büyük mutluluk yaşadı.

        Demiray, eski öğrencilerinin gönderdiği mektuplarında kendisini çok özlediklerini yazmaları üzerine köy okulunu ziyaret ettiğini belirterek "Mektuplarını okudum, çok duygulandım. Onlara müjdeyi kendim vermek istedim. Silopi ve Bahçelievler ilçe müdürlüğümüzün desteği ile 20 öğrencimizi İstanbul'da misafir edeceğiz. Onlara tarihi mekanları gezdirip, unutamayacakları çok güzel anlar yaşatacağız. Mektup arkadaşlarını tanışmış olacaklar." diye konuştu.

        7. sınıf öğrencisi Dilbin Öktem ise çok sevdiği öğretmenini gördüğü için mutlu olduklarını dile getirerek "Bir hafta İstanbul’da kalacağız. Mektup arkadaşlarımızla tanışacağız." dedi.

        Emrullah Atilla ise İstanbul'a gideceği için çok sevinçli olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler