Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Etimesgut'taki Özel Hava Alay Komutanlığı personeli hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu yerleşkesinde gördüğü davaya, 20'si tutuklu 27 sanık ile avukatları katıldı.

        Ara karar için mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı, bazı sanık ve avukatların görülen dava dosyası ile Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Özel Kuvvetler Komutanlığındaki darbe girişimi davasının birleştirilmesi talebi ile tutuksuz sanıkların adli kontrol şartlarının kaldırılması ve tutuklu sanıkların tahliye isteklerinin reddi yönünde karar verilmesini talep etti.

        Mütalaanın ardından söz verilen sanık avukatları, mütalaaya katılmadıklarını ifade ederek tahliye taleplerini yineledi.

        Beyanların ardından ara kararını açıklayan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zikrullah Özbağ, davaların birleştirilmesi, tutuksuz sanıkların adli kontrol şartlarının kaldırılması ve tahliye taleplerini reddederek, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Mahkeme, sanıkların ByLock kullanıcısı olup olmadığı ve birbirleri arasındaki HTS iletişim kayıtlarının ilgili makamlardan henüz gelmediği, bu içeriklerin de beklenilmesine hükmederek duruşmayı 19 Haziran'a erteledi.

        - İddianame

        Sanıkların, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

        İddianamede, bazı sanıkların ayrıca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan da mahkumiyetleri talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler