Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SANTA DOMİNGO (AA) - Orta Amerika ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde Sanayi ve Ticaret Bakanı Jose del Castillo Savinon ile 7 üst düzey yetkilinin, Brezilyalı inşaat firması Odebrecht etrafında gelişen rüşvet skandalı kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

        Savcılıktan yapılan açıklamada, Odebrect skandalına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında Bakan Jose del Castillo Savinon'un yanı sıra aralarında eski Kamu İşleri Bakanı, eski Senato Başkanı, bir işadamı da bulunan 7 kişinin daha yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu.

        Brezilyalı inşaat devi Odebrecht, Brezilya'da devlete ait petrol şirketi Petrobras'daki rüşvet skandalına yönelik "Araba yıkama" yolsuzluk soruşturmasının merkezinde bulunuyor.

        Şirketin yöneticileri, bu yılın başlarında ABD'li savcılara 10 Latin Amerika ülkesinde ve 2 Afrika ülkesinde yetkililere toplam 788 milyon dolar rüşvet vererek, milyonluk sözleşmelere imza attıklarını kabul etmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler