Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında yer aldığı 32'si tutuklu 60 sanığın yargılandığı davada 4 tutuklu, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

        Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, duruşmadan vareste edilmeyen 15 tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı. Duruşmadan vareste edilen 17 tutuklu ise duruşmaya katılmadı.

        Duruşmanın 5. gününde tüm tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı.

        Savunmasını yapan Sait Uslu, yaklaşık 500 sayfalık iddianamenin sadece yarım sayfalık kısmında adının geçtiğini söyledi.

        Uslu, savunmasında, FETÖ'ye ait olduğu için kapatılan Özel Bahar Hastanesinde başhekim yardımcılığı yaptığı, Orhangazi Üniversitesinde mütevelli heyet üyesi olduğu için terörist damgası yediğini öne sürerek, bunun çok abes olduğunu iddia etti.

        Uslu, hakkındaki iddiaları yalanladı.

        Sanıkların savunmalarının ardından cumhuriyet savcısı, sanık Bülent Özdemir'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, diğerlerinin tutukluluk halinin devamını talep etti.

        Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıklardan Bülent Özdemir, Yunus Dağ, Recep Göral ve Necdet Yıldız'ı yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı.

        Heyet ayrıca Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki aralarında eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın birleştirilme talebini de olumsuz yanıtladı.

        Tutuksuz sanıklar ise bir sonraki duruşmada savunmalarını yapacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler