Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki dağlık arazide bir haftadır mahsur kalan 5 keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerince kurtarıldı.

        Altındere Mahallesi Sivri mevkisinde Mesut Yılmaz'a ait 22 keçi, yaklaşık bir hafta önce 200 metre yükseklikteki kayalıklarda mahsur kaldı. Keçilerden 17'si kayalık bölgeden atlayarak kurtuldu.

        Keçilerin sahibi Yılmaz, kayalıklarda mahsur kalan 5 keçisinin kurtarılması için AKUT'tan yardım istedi. Harekete geçen 8 kişilik AKUT ekibi, bölgede çalışma başlattı.

        Hayvanların mahsur kaldığı kayalıkların üst tarafına ip bağlama tekniklerini kullanarak istasyon kuran ekip, keçilere ulaştı.

        Kayalıklardan alınan keçiler, sahibine teslim edildi.

        AKUT görevlisi Nilufer Uran, yaptığı açıklamada, kurtarma operasyonu için önce hazırlık yaptıklarını belirterek, "Operasyonumuz saat 11.00'de başlayıp 17.00'de bitti. Allah'a şükür, 5 keçimiz sağ salim kurtarıldı." dedi.

        Uran, vatandaşların bu tür durumlarda kendilerini tehlikeye atmamaları ve yardım istemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler