Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün ikinci yılında adını taşıyan üniversitede ve doğduğu yer olan İslamköy'deki mezarı başında anılacak.

        Demirel için Isparta'daki ilk tören, yarın adını taşıyan üniversitede yapılacak. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Demirel'i Anmak ve Anlamak" konulu panelde katılımcılar, "Süleyman Demirel'in iletişim dili" , "Türk siyasal hareketinde Süleyman Demirel" konulu konuşmalar yapacak.

        9. Cumhurbaşkanı Demirel'in mezarının bulunduğu İslamköy'de de 17 Haziran Cumartesi günü anma programı gerçekleştirilecek.

        Demirel'in Çalca Tepe'deki mezarı başındaki törende dualar okunacak, aile yakınları taziyeleri kabul edecek. Aynı günün akşamı Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi'nde iftar verilecek, mevlit okutulacak.

        Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak Süleyman Demirel'in adını taşımaktan gurur duyduklarını söyledi.

        SDÜ'nün Demirel'in adına yaraşır bir şekilde projelerine ve çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Çarıkçı, Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan SDÜ'yü daha iyi noktalara taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler