Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) – Gaziantep'in tarımsal üretimindeki önemli bölgeleri arasında yer alan Araban Ovası'nda pamuk hasadı başladı.

        Araban Ovası'ndaki ilk hasat çalışmalarında çiftçiyi ziyaret eden Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 1 kilogram kütlü pamuğun 1 lira 60 kuruştan satıldığını hatırlattı.

        Bu sezon fiyatların daha iyi olmasını beklediklerini ifade eden Doğan, şu an için pamuğun kilosunun 2,60 liradan satılmasının beklendiğini vurguladı.

        İlçede 450 civarında pamuk üreticisi bulunduğunu aktaran Doğan, şöyle konuştu:

        "Bu sene 27 bin dönüm alanda pamuk üretimi gerçekleştirildi. Pamuk fiyatının geçmiş yıllarda düşük olması sebebiyle pamuk üretiminde düşüşler yaşandı ama bu sene durum biraz farklı. Pamuğa ilgideki neden ise hükümetin pamuk için verdiği destekler etkili oldu."

        Doğan, rekolte beklentisinin ilk hasatların ardından tahmin edilebileceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler