Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Afganistan'da açılan Türkçe ve meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

        TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre TİKA, ülkede okula gidemeyen, meslek sahibi olmayan ve ekonomik açıdan zorlanan gençler ile fakir kadınlara, Semengan Badahşan, Bağlan, Tahar, Belh, Sarıpul, Cevizcan ve Faryab vilayetlerinde mesleki eğitim kursları vererek, onların meslek sahibi olmalarını sağlıyor.

        Bu kapsamda, kuzey bölgesindeki Belh vilayeti Mezar-ı Şerif ilinde, 6 ay önce başlatılan, Türkçe, İngilizce, Farsça, Kur'an-ı Kerim, meslek edindirme, bilgisayar, matematik ve dikiş kurslarını başarıyla bitiren 154 öğrenci düzenlenen törende sertifikalarını aldı.

        Törene, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolusu Mustafa Erdeviren, TİKA Proogram Koordinatörü Zeki Bulduk, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurasının Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Kerim Haris, TİKA yetkilileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Başkonsolos Erdeviren, törende yaptığı konuşmada, Afganistan’da eğitimin gelişiminin çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilere daha çok eğitimde çaba göstermelerini önerdi.

        Erdeviren, Türkiye’nin, Afganistan’a yönelik eğitim yardımlarının devam edeceğini vurguladı.

        Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurasının Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Kerim Haris de Türkiye’nin Afganistan halkına her alanda destekte bulunduğunu kaydederek, meslek edindirme kurslarının yanı sıra okuma yazma bilmeyen, siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda geride kalan halka da yardım ettiğini bildirdi.

        Haris, "Türkiye, halkımızın maddi ve manevi alanlarda kalkınması için çaba gösterip destekte bulunuyor, gençlerimize meslek edindiriyor ve topluma yararlı olmasını sağlıyor." ifadelerini kullandı.

        Haris ayrıca, Afganistan halkına yaptığı yardım ve desteklerden dolayı Türkiye ve halkına teşekkür etti.

        TİKA Koordinatör Bulduk da Afganistan’da bulunma amaçlarının Afgan halkına "balık yemeyi değil balık tutmayı" öğretmek olduğunu dile getirerek, TİKA olarak Afgan gençlerin gelişmesi, meslek sahibi olması ve ayakları üzerine durması için desteklerin devam edeceğini vurguladı.

        Tören, Farsça, Türkçe ve İngilizce şiir ile makalelerin okunması ve sertifikaların dağıtılmasıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler