Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Gaziantep Tanıtım Günleri"ni ilk 3 günde yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

        Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde 6 Ekim'de başlayan tanıtım günlerinde, Gaziantep'e özgü baklava, kebap, kuruyemiş, salça gibi ürünlerin yanı sıra hediyelik eşyalar da satışa sunuldu.

        Stantları ziyaret eden vatandaşlar, Gaziantep'in lezzetlerini tatma ve satın alma imkanı buluyor.

        Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'de Gaziantep kültürünü tanıtmak için 3 aydır yerel yönetimlerle çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

        Gaziantep'in yöresel ürünlerinin kalitesinin tartışılmaz olduğunu anlatan Özaygut, "Gaziantep ürünleri dünya literatürünün içerisinde. Bu organizasyon, bu ürünleri bilmeyen, tanımak isteyenlere, bu kültürü tanıtmak anlamında çıkmış olduğumuz bir yol. Ziyaretçilerimiz ne alacaklarını biliyor, evinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ürünleri de tercih ediyor. Ciddi bir talep var, son 3 günde 50 bine yakın ziyaretçi geldi." dedi.

        Özaygut, kültürlerin kaynaşması adına bu tür organizasyonları desteklerdiklerini belirterek, çok farklı etkinliğin tanıtım günlerinde yapılacağını söyledi.

        Gaziantep Tanıtım Günleri, 15 Ekim'de sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler