Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Ülke üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Ülkemizde, farklı anlayışlar içinde düşmanlıklar meydana getirilmeye çalışılıyor. Biz ümmetiz ve kardeşiz, beraber yaşayacağız, beraber yaşamak mecburiyetindeyiz." dedi.

        Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı da olan Bayraktutar, Ardahan'da sendika üyeleriyle bir araya geldi, Diyanet-Sen İl Temsilcisi Yavuz Çetinkaya ile Vali Mehmet Emin Bilmez'i makamlarında ziyaret etti.

        Bayraktutar, yaptığı açıklamada, Ardahan'da Diyanet-Sen'in önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi.

        Ziyaretinde camialarına özelikle toplu sözleşmeyi anlattıklarını, bununla ilgili lüzumsuz laflara kimsenin itibar etmemesini istediklerini anlatan Bayraktutar, şöyle devam etti:

        "Diyanet çalışanı 2005 yılında 17. sırada maaş alıyordu, en düşük maaş alanlar onlardı. Ama şu an en üst seviyede, üçüncü, dördüncü sırada maaş alan duruma geldiler. Bu 2004'ten bu yana yetkili olan Diyanet-Sen'in toplu görüşmelerde gösterdiği performansın, dik duruşun eseridir. Hak yerini buldu mu? Buldu. Bulması gerekir mi? Gerekir."

        Diyanet camiasının infiallere karşı duyarlı olmasını istediklerini belirten Bayraktutar, din görevlilerinin bu oyunlara gelmemesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

        Ülke üzerinde çok büyük oyunların oynandığını dile getiren Bayraktutar, "Özellikle ülkemizde, farklı anlayışlar içinde düşmanlıklar meydana getirilmeye çalışılıyor. Biz bir ümmetiz ve kardeşiz, beraber yaşayacağız, beraber yaşamak mecburiyetindeyiz. Allah muhafaza, bu ülkenin başına gelebilecek bir zeval... Bu milletin gidecek yeri yoktur. İslam dünyasının da en büyük güvencesi olan Türkiye'nin daha güçlü olabilmesi için hep beraber çalışıyoruz." diye konuştu.

        Bayraktutar, din görevlilerinin "Minalerede ezanı, mihraplarda Kur'an'ı susturmayacağız" sloganıyla görevlerinin başında olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler