Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Gülnar ilçesinde düzenlenen "Yörük Yaşamı ve Kültür Çalıştayı" kapsamında "Cumhuriyet Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

        Büyükeçeli Mahallesi'nde düzenlenen çalıştay kapsamında Yörük çadırları kuruldu, ellerine Türk bayraklarını alan Yörük ve çocuklarının katılımıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" yapıldı.

        Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Silifke, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde yaşayan Sarıkeçili Yörüklerin yaşamı, kültürü ve el sanatlarını sergileyeceklerini ve 3 gün sürecek çalıştay düzenlediklerini bildirdi.

        Bin yıldır devam eden göçer geleneğinin yerleşik düzene geçmesinin ardından yok olacağını anlatan Eroğlu, "Bu ve buna benzer çalıştaylarla biz bu kültürü gelecek kuşaklara aktarma ve sorunlarını tartışma anlamında neler yapabiliriz şeklinde bir projeyle ortaya çıktık. Diğer projelerden farklı olarak da ilk defa alanda bir çalıştay yapıyoruz. Etkinliğimizde ana okulu çocukları için oyun çadırlarımız, yine farklı üniversitelerden hocalarımızın katılımıyla el sanatları ve resim çalıştayları olacak." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından çalıştaya katılan akademisyenler, Yörüklerle ilgili yapılması gereken çalışmaları anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler