Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - İzmir'de ''Peri" adını verdiği yapay kalbiyle vedalaşmak için 1,5 ay önce organ bağışı çağrısında bulunan ancak geçirdiği beyin kanaması sonucu nakil olamadan yaşamını yitiren Miray Toktaş'ın cenazesi, Kütahya'nın Simav ilçesinde defnedildi.

        Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde yaşamını yitiren 10 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Toktaş'ın cenazesi, isteği doğrultusunda 17 yaşında kanser nedeniyle vefat eden ağabeyinin mezarının yanına defnedilmek üzere Simav'a getirildi.

        İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Samat köyünde kılınan namazın ardından cenaze, ağabeyinin mezarının yanında toprağa verildi.

        Cenaze törenine küçük kızın ailesi ve yakınlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.

        İzmir'in Buca ilçesinde ailesiyle mutlu bir yaşam sürerken geçen yıl enfeksiyon geçiren, kalp kasları çalışmaz hale gelen ve yapay kalp cihazına bağlanan Miray Toktaş, sabah saatlerinde yaşama veda etmişti.

        Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınan küçük Miray, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

        Miray Toktaş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde 93 gün tedavi görmüş, başarılı bir operasyonla kalbe kan pompalayan yapay cihaza kavuşmuştu.

        Yoğun bakım servisindeki bir hemşirenin önerisiyle çantada taşıdığı cihaza "Peri" adını veren ve nakil olarak bunu uçurmak istediğini söyleyen Miray, hastanedeki boş zamanlarında da oyuncak bebeği "Sude" ile oynamış ve kendisine uzatılan mikrofonlara, "Yaşamam için kalp lazım." diye seslenmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler