Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla otobüs durağında kütüphane oluşturdu.

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında örnek bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti.

        Atakum ilçesinde bir üst geçidin altındaki otobüs durağında "yol üstü kütüphanesi" oluşturduklarını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

        "Yanında halk otobüsü ve minibüs durağı da bulunan alanı belediye ekiplerimiz mini kütüphane haline getirdi. Kütüphanenin içine de 'Kitapları burada okuyunuz, kitaplığa bırakınız' ve 'Kitapları okuyup koyduğunuz için teşekkür ederiz' şeklinde yazılar asıldı. Vatandaşlar evlerinde okudukları kitapları getirerek herkesin faydalanmasını sağlayabilir. Toplu taşıma aracı bekleyenler, kitapları alıp okuyacak tekrar yerine koyacak. Böylelikle hem kitap okuma alışkanlığının artırılması hem de kültürel birikimin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projenin başarılı olması halinde yol üstü kütüphanesini şehrin farklı yerlerindeki üst geçitlerde de hayata geçireceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler