Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, "Sadece bizim haklarımız için değil tüm dünya mazlumlarının dertleri için dertlenen, bunun için gecesini gündüzüne katan bir Cumhurbaşkanımız var. Milletine daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çalışan bir liderimiz var." dedi.

        Kan beraberinde AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ile 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Şırnak'a geldi.

        Kongrenin yapılacağı Şırnak Gençlik Spor Merkezi'ne geçen Kan ve Ağralı ile beraberindekiler burada partililerce çiçeklerle karşılandı.

        Kongrede konuşan Kan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

        Kan, 2015 yılında partinin Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen kampında, Şırnak'a fahri milletvekili olarak görevlendirildiğini anımsatarak, kent halkının sıcak ve samimi davranışlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        "Benim için AK Parti bir dava, kıyafet engeline takılmadan, milleti temsil etme şerefine erebilmek demektir. Benim için AK Parti demek bizi biz yapan değerlerin zenginleştirmesi, insanların ötekileştirilmemesi demektir. AK Parti demek, dünya mazlumların sesi olmak demektir." diyen Kan, şöyle devam etti:

        "Bizim çok çalışkan bir Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız var. Sadece bizim haklarımız için değil tüm dünya mazlumlarının dertleri için dertlenen, bunun için gecesini gündüzüne katan bir Cumhurbaşkanımız var. Milletine daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çalışan bir liderimiz var. Bu nedenle çok çalışacağız ve ona layık birer partili olacağız."

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Kan, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerdeki vatandaşlar gibi Şırnaklıların da darbe teşebbüsüne karşı dimdik durduğunu aktardı.

        Kan, "Şırnak, terörle mücadelede senelerdir dimdik durmuş, bundan asla feragat etmemiş ve doğrunun yanında olmuştur. Zaten Şırnak'tan da başka bir şey beklenmezdi. 15 Temmuz gecesinde yaşlısıyla, genciyle, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Arap, Çerkez bu ülke toprakları için vatansever kardeşlerimiz vardı. Şırnak halkı terörle mücadelede hep baş safhada yer almıştır. Biz de bunun şahidiyiz. Allah hepinizden razı olsun." şeklinde konuştu.

        Konya Milletvekili Ağralı da Şırnak'ta son yıllarda yaşanan sıkıntıların büyük bölümünün bahar aylarına kadar biteceğini belirtti.

        Ağralı, "Şırnak belki en çok travma yaşayan illerin başında geldi ama inanıyorum ki birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece kentteki bu güzel hava bütün bölgeye de örnek olacaktır." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Merkez İlçe Başkanlığına oy çokluğu ile Rahmet Taşar seçildi

        Kan ve Ağralı daha sonra Sanat Sokağı’nda faaliyete geçen Kadın Merkezi'ni ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler