Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen "Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezleri Çalıştayı" başladı.

        Trafik Güvenliği ve Psikoteknik Değerlendirme Merkezleri Derneği Başkanı Cengizhan Kutlu, ilçedeki bir otelde düzenlenen çalıştay hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de trafik güvenliğini çok önemsediklerini, trafik kazaları ve sürücü hatalarını en aza indirmenin başlıca görevleri olduğunu söyledi.

        Türkiye'de 130 psikoteknik merkezi bulunduğunu belirten Kutlu, "Trafik adabına uymayan ya da alkollü araç kullanan sürücülere hatalarından dolayı psikoteknik raporu vermekteyiz. Ticari taşıt kullanıcı belgelerinde, iş makinesi operatörlük belgelerinde de psikoteknik raporu alınma zorunluluğu vardır." diye konuştu.

        Kutlu, çalıştayın çok güzel geçtiğini aktararak, "Amacımız, kazaların önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması." dedi.

        Trafikte kazaların yüzde 97'sinin sürücü hatalarından oluştuğuna işaret eden Kutlu, "Burada bizler 12 farklı test uyguluyoruz. Kişinin algısını, yönetim kabiliyetini, asabiyetini, sinirini ve refleksini ölçüyoruz. Bu testlerden geçemeyen sürücü, psikoteknik raporu alamıyor. Uzman psikiyatrımız daha sonra raporu inceliyor." ifadelerini kullandı.

        Trafik güvenliği ve psikoteknik değerlendirme merkezlerinin ele alındığı çalıştay, yarın sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler