Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 kişinin yargılandığı davada sanık savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

        Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları ve izleyiciler katıldı.

        Savunma yapan eski binbaşı Mehmet Kalkan, 15 Temmuz akşamı binbaşı Uğur Bahtiyar'ın alarm verildiğini söyleyerek kışlaya çağırdığını, bunun üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığına gittiğini dile getirdi.

        Kışlada terör saldırısına ilişkin konuşmalar olduğunu beyan eden Kalkan, uçakların alçak uçuşa başladıklarını ve ateş sesleri duyduğunu, bunun üzerine güvenli bölgelerde beklemeye başladığını anlattı.

        Yurtta Sulh Konseyi'ni ve darbe girişimine ilişkin söylemleri nöbetçi olan personelden duyduğunu iddia eden Kalkan, "Kışlamızda darbeye yönelik bir faaliyet olmadığından olayların genele yönelik olmadığını düşündüm. Kışlada darbeci olduğuna dair kimseyi görmedim. Darbeyle ilgili hiçbir komutanımızın söylemini duymadım. Çevrede dikkatimi çeken tek şey terör saldırısına ilişkin tedbirlerin alındığıdır." ifadelerini kullandı.

        Kalkan, olay gecesinde konusu suç teşkil eden bir olaya karışmadığını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

        Mahkeme Başkanının, soruşturma aşamasında verdiği ifadede, G-3 piyade tüfeği aldığını söylemediğini hatırlatması üzerine sanık Kalkan, "Bunlar küçük ayrıntılar olduğu için burada ifade etmedim." diye konuştu.

        - FETÖ'den şikayetçi oldu

        Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da, Bilgi Sistem Dairesinde nöbetçi astsubay olduğunu ifade eden sanık Bahri Bayrak ise Genelkurmaydan silah sesleri geldiğine dair telefondan sonra aynı yerde nöbet tuttuğu binbaşı Altuğ Kayışlıoğlu'ndan izin alarak neler olduğunu öğrenmek üzere dışarı çıktığını bildirdi.

        Kapıya çıktığında binbaşı Hasan Fidan'ın kendisine kim olduğunu sorduğunu, nöbetçi olduğunu söylemesinin ardından mesaiyi terk etmesi gerektiğini söylediğini anlatan sanık Bayrak, 7 numaralı nöbetçi subay odasının orada beklemek üzere götürüldüğünü anlattı.

        Burada, tanımadığı bir albayın derdest edilerek götürüldüğünü belirten Bayrak, ilerleyen zamanda binbaşı Kayışlıoğlu ile nöbet yerlerine geçerek sabah saatlerine kadar beklediklerini ve suç teşkil eden bir olaya karışmadıklarını öne sürdü.

        Bayrak, darbe girişiminde bulunan askerler ve FETÖ üyelerinden şikayetçi olduğunu beyan ederek tahliye talebinde bulundu.

        Duruşmaya yarın sanık savunmaların alınmasıyla devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler