Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EYÜP BELEDİYESİ PERSONELİ DEPREM TATBİKATINDAN TAM NOT ALDI

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi Acil Yardım Ekipleri (ESAY) İş Güvenliği Birimi ve Sivil Savunma Amirliği'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Yerel Afet Gönüllüsü Eğitimleri sürüyor. Aldıkları teorik eğitim sonrasında bir tatbikat gerçekleştiren ekipler uzmanlardan tam not aldı.

        Eyüp Belediyesi'nin kendi bünyesindeki farklı birimlerden oluşan 20 kişilik Yerel Afet Gönüllüleri, 40 saatlik eğitim sonrasında Ataşehir Afet Kriz Merkezi'nde eğitim tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tatbikatta, yaralıların yara tespiti, yaralıya ilk müdahale teknikleri, yaralı taşıma teknikleri, hafif hasarlı binalardan insan tahliyesi, depremden korunma eğitimleri, göçük altı kurtarma eğitimleri, yangın söndürme teknikleri eğitimi verildi.

        İstanbul Valiliği ve Beyaz Gemi Danışmanlık iş birliğiyle yürütülen eğitimlerle Eyüp Belediyesi "Altın Saatler" olarak değerlendirilen ilk 72 Saat için organize olmuş gruplarla afet riskleri ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler konusunda ekipleri bilgilendirerek pratik çalışmalar yaptılar. Eyüp Belediyesi ayrıca afetlere karşı duyarlılık ve bilinç düzeyini artırmak için ekipleri gerekli eğitim ve ekipmanlarla donatarak afet sonrasında uzman ekipler gelene kadar, onları olaya müdahale edebilecek seviyeye getiriyor.

        Güvenliği Aşan 1 Eğitimi ve Güvenliği Aşan 2 Eğitimiyle ev ve işyerlerindeki tehlike ve küçük afetlere müdahale edebilecek bir seviyeye gelecek olan yerel afet gönüllüleri, Hafif Kentsel Arama ve Kurtarma programı, Afet Öncesi Kurumsal Hazırlık programıyla da profesyonel ilk yardım ekibi haline gelecek ve yangına müdahalede başarılı bir performans gösterebilecekler. Tatbikat boyunca kendilerinden istenen müdahaleleri başarı ile gerçekleştiren ekipler konunun uzmanlarında da tam not aldı.

        (HÇ-ÖZ-Y)

        17.06.2015 12:02:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler