Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYRAM OLDU BAYRAMLARI

        ERZURUM (İHA) - Ramazan bayramını ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta karşılayan uluslararası öğrenciler bu senede bayramlarını yalnız geçirmediler.

        Erzurum'da faaliyet gösteren Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Gençlik kolları ile beraber gerçekleştirdiği Ümmet Bayramlaşmasına 80 misafir öğrenci katıldı. Çeşitli sebeplerden dolayı ülkelerine gidemeyen öğrencileri ramazanda yalnız bırakmayan Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği, bayramda da toplu bayram yemeği vererek öğrencilere yalnız olmadıklarını vurguladılar.

        Bayram namazını Üniversite Caminde kılan uluslararası öğrenciler Abdurrahman Gazi türbesini ziyaret ettiler daha sonra otobüslerle bayram kahvaltısının verileceği Müceldili Konağına geçtiler.

        Ümmet bayramlaşmasına Yemen'den Bosna-Hersek'e, Kırgızistan'dan Çad ülkesine kadar 80 uluslararası öğrencinin katıldığını söyleyen Özkan Yıldırım, "Bu sene coşkulu bir ramazan ayını geride bıraktık ve bayrama eriştik. Allah yapmış olduğumuz ibadetleri dergah-ı izzetinde kabul eylesin. Güzel bir bayram sabahında bizleri biraraya getiren Rabbimize şükürler olsun. Buna vesile olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e, AK Parti Gençlik Kollarına teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Bir Milletiz diyerek yola çıktık bugün 25 ülkeden 80 öğrenci arkadaşımızla bayram coşkusunu yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan siz değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum.Bayramımız sizlerle bayram oldu. Bugün onlarca milletten öğrenci dostluğun sevginin şehri Erzurum'da bir arada barış içinde yaşıyor. Bu inşallah bütün dünyaya yayılır." dedi.

        Bayram kahvaltısının ardından Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu hediyeleri alan uluslararası öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çekildiler.

        (ERZ-AT-Y)

        18.07.2015 12:46:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler