Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RESSAMLAR AKSARAY'DA BULUŞTU

        YASİN CAN

        AKSARAY (İHA) - Aksaray Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) işbirliği ile ressamlar Aksaray'da buluştu.

        Ressamlar buluşması vasıtasıyla birçoğunun ilk kez ziyaret ettiği Aksaray'da, ressamlar büyük ilgi gördü. Pek çok farklı ülkeden ressamın bir araya geldiği Aksaray'da sanatçılar, Aksaray Belediyesi'nin organizesi ile Eğri Minare, Ulu Cami, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Un Fabrikası, Helvadere Göleti ve Hasan Dağı, Ihlara, Güzelyurt, Ağzıkarahan, Narlıgöl gibi tarihi ve turistik bölgelerde gezi ve incelemelerde bulundu. Etkinliğe katılan Türk dünyası ressamları, Zinciriye Medresesi ve Öğretmenevi bahçesinde oluşturulan atölyelerde yoğun bir şekilde eserlerini hazırladılar. Farklı türlerde akrilik ve yağlı boya resimlerini açılacak sergi için yetiştirmeye çalışan sanatçılar, eserlerinin büyük çoğunluğunu bitirdi.

        TÜRKSOY tarafından bu yıl 18'incisi Aksaray'da düzenlenen "Ressamlar Buluşuyor" adlı sanat etkinliğine 18 ülkeden 21 ressam katıldı.

        (YC-FM-Y)

        25.07.2015 15:09:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler