Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖNEN'DE YUNUS EMRE'Yİ ANMA ETKİNLİĞİ

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA) - Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Yunus Emre Türbesi bahçesinde "Yunus Emre'yi Anma Ve Aşure Günü" düzenlendi.

        Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama programına Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Gönen Kaymakam Coşkun Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 1991 yılından bu yana Yunus Emre'yi Anma ve Aşure Günü düzenlendiğini ancak bir süre ara verildiğini belirten Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, bu geleneğin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyledi

        Vali Vahdettin Özkan ise yaptığı konuşmada, "Böylesine milli manevi değerlerimiz, tarihi şahsiyetlerimiz Anadolu medeniyetlerini besleyen temel damarların mümessili olan zatlarla ilgili bu türden etkinlikler aynı zamanda gelecek nesile aktarmamız gereken önemli besleyici milli ukdelerimizdir. Yakın zamanda meydana gelen Polislerimize, askerlerimize ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesince meydana gelen hain saldırıyı kınıyor. Şehit olanlara Allahtan Rahmet yaralılara acil şifalar ve ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Gönen Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

        (FK-SK-Y)

        27.07.2015 12:10:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler