Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİSKİ KIRSAL MAHALLELERE SU GÖTÜRÜYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet alanına giren 4'ü merkez 17 ilçeye bağlı mahallelerde su depoları inşa etti. Toplam 4 milyon 964 bin TL olan çalışmayla vatandaşların su sorunu çözüldü.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren hayata geçen Büyükşehirler Yasası'nın ardından hizmet alanına giren mahallelerdeki su sorununu, inşa ettiği gömme ve ayaklı içme suyu depolarıyla çözüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, "Diyarbakır ve İlçelerinde İçme Suyu Tesisi Yapımı İşi" kapsamında, Bismil, Çınar, Çermik, Çüngüş, Kocaköy, Lice, Silvan, Dicle, Eğil, Hani, Hazro, Kulp, Ergani'ye bağlı 43 mahallede ayaklı su deposu, gömme depo, keson kuyu, biriktirme su deposu, terfi hattı ve içme suyu şebekesi yaptı. Bu köylerin 33'ünde çalışma sona ererken, iki köyde ise, çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı. Geriye kalan 8 köyde de, çalışmalar yakında başlayacak. İşin sözleşme bedeli 2 milyon 970 bin TL olurken, çalışmalar ile 21 bin 872 kişinin su sorunu çözüldü.

        KIRSAL MAHALLELERDEKİ SU DEPOLARI TAMAMLANDI

        DİSKİ, 13 ilçenin yanı sıra merkez Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar'a bağlı kırsal mahallelerde de ayaklı depo ve gömme depo çalışmalarına devam ediyor. Sözleşme bedeli 1 milyon 994 bin TL olan "Kırsal Mahallelerde İçme Suyu Tesisi Yapımı İşi" kapsamında, Cankatran, Beneklitaş, Yolboyu-Pozluk, Yolboyu-Çayır, Tılşeref, Bahçecik, Esenbağ, Batıçanakçı, Karaibik ve Köşk gibi kırsal mahallelerdeki çalışmalar tamamlandı.

        (MP-Y)

        11.09.2015 11:41:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler