Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT'TA KURBANLIK HAYVAN SEVKIYATINA SIKI DENETİM

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : ÖMER ERTUĞRUL

        KAMERA : ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi doğu illerinden batı illerine yapılan kurbanlık hayvan sevkıyatlarında kamyon ve TIR'ları durdurarak evrakları denetliyor.

        Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurbanlık hayvan sevkıyatları sürerken, hayvan yüklü TIR ve kamyonları durduran trafik polisleri, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gerekli kontrolleri yaptıktan sonra araçların geçişine izin veriyor. Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Yozgat E-88 Karayolu Çalatlı Mevkii'nde doğu illerinden batı illerine gitmekte olan hayvan yüklü TIR ve kamyonları durdurup kurbanlık hayvan sayılarını, veteriner sağlık raporunu, aşılarının olup olmadığını, büyükbaş hayvanlara ait pasaportlar ve kulak küpelerini kontrol ediyor. Kontrolde sevk için hazırlanan belgelerde eksik olan kurbanlık hayvanların sevkine ve pazara girişine izin verilmiyor. Hayvan sahipleri de söz konusu uygulamadan memnuniyet duyduklarını belirterek,"Yapılan bu denetimlerle pazara sağlıksız ve kaçak hayvanın girmesi engellenmiş oluyor" dedi. .

        Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, doğu illerinden batı illerine hayvan sevkıyatı çok fazla olduğunu ve Yozgat'ın da Türkiye'nin tam ortasında ve yol güzergahında olduğunu belirterek, " Bizde bura da polis ekiplerimiz ve veteriner arkadaşlarımızla kontrollerimizi sıkı bir şekilde yapıyoruz. Sevksiz hayvan demek her türlü hastalığa açık ve bulaştırıcı hayvan demektir. Eğer hayvan hasta ise gittiği pazardaki hayvanlara da hastalık bulaştırma riski artmaktadır. Bu sebeple bizde ilimizde titiz bir şekilde bu hayvan geçişlerini kontrol ediyoruz "dedi.

        Kontrollerde hayvan sevk raporu ile birlikte kulak küpesi ile aşısının yapılıp yapılmadığını, hastalık kontörlünün olup olmadığı kontrol edildiğini ifade eden Özdemir, " Eğer bunlardan birisi eksikse veteriner arkadaşlarımız bu sevk raporlarını vermiyorlar. Bu şekildeki hayvanlarda pazara giremiyor" diye konuştu.

        (ÖE-AÖ-Y)

        14.09.2015 10:30:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler