Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİSKİ YENİ KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞÜYOR

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, İstasyon ve Akkoyunlu caddeleri, Karaçalı ve Talaytepe mahalleleri ile Çüngüş ilçesinde yeni kanalizasyon şebekesi hattı döşüyor.

        DİSKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, "Diyarbakır Kent İçi Abone Bağlantı Hattı ve Kısmi Kanalizasyon Yapım İşi" kapsamında İstasyon caddesi, İstasyon meydanı ve Akkoyunlu caddesinin içinde yer aldığı bölge ile Karaçalı ve Talaytepe mahallelerinde yeni kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmalarını yürütüyor. Aynı iş kapsamında ayrıca şehrin yeni yerleşim bölgelerinde kanalizasyon abone bağlantıları yapılıyor. Kent merkezinde çalışmaları yürütülen kanalizasyon yapım işlerinin sözleşme bedeli ise 7 milyon 261 bin.

        Çalışma kapsamına en büyük çalışmalardan biri İstasyon meydanını da içine alan İstasyon ve Akkoyunlu caddelerinde yürütülüyor. Cadde boyunca yeni bir kanalizasyon şebekesi döşenirken, vatandaşların daha önce yararlandığı caddenin doğusundaki iki ayrı kanalizasyon hattı ise iptal edilecek. Çalışmalar tamamladığında 475 metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak.

        Yeni kanalizasyon şebekesinden İstasyon ve Akkoyunlu Caddesi'nin batı kısmında yer alan yerleşimler yararlanacak. Cadde boyunca hem yağmur suyu şebekesi hattı hem de kanalizasyon hattının döşenmesi ile kışın sağanak yağışlarla birlikte yaşanan sorunlar da ortadan kalkmış olacak.

        Aynı iş kapsamında Karaçalı ve Talaytepe mahallelerinde de yeni kanalizasyon şebekesi döşeniyor. 300 milimetre çapında beton ve korege borunun döşendiği Karaçalı'daki çalışmada, şimdiye kadar 1300 metrelik şebeke döşendi. Çalışma, 700 metre şebekenin döşenmesi ve kanal bağlantılarının yapılmasının ardından sona erecek.

        ÇÜNGÜŞ'ÜN SORUNUNU ÇÖZÜYOR

        DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın ardından hizmet alanına giren Çüngüş ilçesindeki içme suyu ve kanalizasyon sorunları da çözmek için çalışmalar yürütüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçede 10 bin metre uzunluğunda bir kanalizasyon şebekesi döşüyor. "Çüngüş Kanalizasyon İnşaatı yapım İşi" kapsamında şu anda Karşıyaka mahallesinde yoğunlaşan çalışmalar, önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde devam edecek. Şebeke yapım çalışmasında 150 ila 300 milimetre arasında değişen çaplardaki borular kullanıldı.

        (MP-Y)

        15.09.2015 12:30:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler