Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜNYÜZÜ'NÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, ilçe merkezinde gerçekleşen tören ve etkinliklerle kutlandı.

        Tören hakkında bilgi veren Günyüzülüler Derneği Başkanı Engin Çapar, "Bugün, 19 Eylül 1922 tarihine kadar İşgal altında kalan Eskişehir Günyüzü İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümüdür. Bu anlamlı günü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Milli Mücadele yıllarında Günyüzü İlçemiz Sakarya Nehri'nin kızıla boyandığı, Sakarya Meydan Muharebesinin yapıldığı bölgedir ve yöremizde o günleri hatırlatan birçok eserlere rastlanmaktadır. Milletimiz yüce iradesini, birlik ve beraberliğini burada da göstermiş ve Günyüzü İlçemiz büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde işgalden ve esaretten kurtarılmıştır" dedi.

        Törene ev sahipliği yapan Günyüzü İlçe Kaymakamı Mustafa Gün ise, "Günyüzü İlçemizin 93. Kurtuluş Yıl dönümünde, vatanı için canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlık mirasını korumak için canlarını veren şehitlerimize bir kez daha buradan Allah' tan rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.

        (SK-KÇ)

        20.09.2015 16:09:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler