Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BESLENME DOSTU OKULA SERTİFİKASI VERİLDİ

        SEDAT ÖZATA

        TOKAT (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen, okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılmasının hedeflendiği "Beslenme Dostu Okul Projesi"nde sertifika almaya hak kazanan Niksar Nizamettin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi belgesini törenle aldı.

        Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile uygulamaya koyulan "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında Tokat'ın Niksar ilçesinde eğitim veren Nizamettin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle sertifika verildi.

        Nizamettin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Şavlı, Niksar Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Bayrak, Nizamettin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Şerifler ve öğrenciler katıldı.

        Niksar Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Bayrak, "Çocuklar okul öncesinde şekillenir. Yetişkin çağında etkili olan olumlu davranışları bu dönemde edinir. Küçük yaştan itibaren sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlığını edinmeliler. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

        Kaymakam Selami Kapankaya ise, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek "Sizin okulunuzun sağlıklı beslenmeye verdiği önemi bir kez daha görmüş olduk. Nizamettin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuzu tebrik ediyor, bu başarının diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

        Daha sonra Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, "Beslenme Dostu Okul Sertifikası"nı Nizamettin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Şerifler ve öğrencilere takdim etti.

        (SÖZ-SLH-Y)

        19.10.2015 11:29:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler